O meni

Že od malega sem vedno z radovednostjo opazovala ljudi in vsa živa bitja. Zanimive so mi bile njihove reakcije v različnih situacijah in njihove težave. Veliko sem bila v naravi, v bistvu sem celo svoje otroštvo in del najstniških let preživela v gozdu, po drevesih in travnikih, ob opazovanju zvezd in spraševanju, kaj vse se skriva v tem neskončnem vesolju. Z zanimanjem in radovednostjo sem opazovala vse, kar se je dogajalo okoli mene.

Posledično me je zanimalo vse, kar je bilo naravnega, predvsem pa reševanje težav na čim bolj naraven način. Prav tako so me vedno zelo privlačile razne vrste energij in delo z njimi. Zato sem že pri 18. letih opravila prvi dve stopnji Usui Reiki-ja. Pred kratkim sem to dopolnila še s tremi stopnjami Kundalini Reiki-ja.

V življenju sem šla skozi različne, bolj in manj hude preizkušnje, ki so me spomnile oz. prisilile, da obudim svoja premalo uporabljena znanja.

Zaradi težav z zanositvijo in kasneje dolgotrajnih zdravstvenih težav ene od hčerk, ter tudi svojih, sem se intenzivno začela poučevati o različnih naravnih načinih zdravljenja. Trenutno teče že 10. leto mojega intenzivnejšega učenja in 4. leto uradnega šolanja na te teme.

Izkušnje so me prepričale, da je v življenju najpomembnejše psihološko ravnovesje, takoj za tem pa naravna, zdrava prehrana, ki prepreči ali zdravi marsikatero bolezen, kar posledično vpliva tudi na psihološko ravnovesje.

Najprej zaradi svojih in kasneje otrokovih težav sem začela bolj pogosto uporabljati že pred časom usvojena znanja dela z energijami. Pred kratkim sem opravila izobraževanje za PEH praktika (Pleiadian Energy Healing (plejadanska energetska terapija) – ime po ozvezdju Plejad od koder dobivamo energijo z višjo vibracijo), tako da lahko opravljam energetske terapije tudi po tej priznani metodi.

Na Akademiji za zdravilstvo v Ljubljani sem pri priznani italijanski učiteljici Lini Lo Faro opravila 1. letnik šolanja s področja Tradicionalne kitajske medicine (TKM) ter pridobila naziv: Certificirani svetovalec tradicionalne kitajske medicine (TKM).

Izvajam tui-na masažo, to je terapevtska masaža, ki spada v tradicionalno kitajsko medicino. Njen namen je ponovna vzpostavitev energetskega ravnovesja v telesu. Deluje tako preventivno kot tudi v primerih, ko so težave že nastopile. Z določenimi manualnimi tehnikami uravnovešam pretok energije po meridianih – energetskih poteh po telesu in s pritiski na določene točke delujem na organe, ki so v neravnovesju.

Zaključila sem 2 letnika Naturopatske šole v Ljubljani.

Kasneje sem opravila še izobraževanje iz vodenja meditacij, s čimer lahko pomagam tako odraslim kot tudi otrokom. Žal so tudi otroci, predvsem zaradi prevelikih pričakovanj okolice, pogosto preobremenjeni z obveznostmi v šoli kot tudi z raznimi izvenšolskimi dejavnostmi.  Dolgotrajni pritiski in stres pa lahko dolgoročno vodijo v bolezen. Enako velja za odrasle, zato moramo tako odrasli kot otroci imeti čas, da se tega pritiska znebimo. Moramo si vzeti čas za umiritev našega nemirnega in begajočega uma, pri tem pa je meditacija zelo učinkovita. To velja tudi za tiste, ki v to dvomijo in so mnenja, da meditacija ni zanje in da se ne bodo mogli umiriti. Morda ne s prvo, ampak z vsako naslednjo bo lažje. Meditacija je primerna in priporočljiva prav za vsakogar izmed nas.

Svoje otroke usmerjam v zdrav način prehrane, gibanje na svežem zraku in razmišljanje s svojo glavo. Nobena ocena v šoli ne sme biti pomembnejša od mentalnega in čustvenega ravnovesja otroka, kar vpliva na njegovo zdravje in razvoj.

Vedno sem imela željo pomagati ljudem in prepričana sem, da sem na pravi poti.