Bachove cvetne esence

Angleški zdravnik dr. Edvard Bach je v tridesetih letih 20. stoletja razvil cvetno terapijo.

Le-ta se osredotoča na globlje vzroke bolezni, ne zgolj na njene simptome. Iz 38 nestrupenih rastlin, je na poseben način pripravil cvetne esence, ki nam pomagajo preobraziti čustvena, mentalna in tudi telesa neravnovesja.

Bachove cvetne esence so zelo nežne, brez stranskih učinkov in primerne tako za otroke in nosečnice, kot tudi vse ostale. Iz cvetnih esenc se pripravi mešanica, ki naenkrat lahko vključuje do največ 7 cvetnih esenc. Nanje ne moremo biti alergični, ker niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta.

Bachove kapljice delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo harmonizirati. Osredotočajo se na zdravljenje resničnih vzrokov naših težav in bolezni, ne zgolj na simptome. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. Ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremljajo

Dr. Bach je dejal: “Bolezen lahko preprečimo in pozdravimo, če spoznamo pomanjkljivost v nas samih in jo odpravimo tako, da razvijemo tiste kreposti, ki to pomanjkljivost izničijo. Tega pa ne dosežemo tako, da bi se borili proti pomanjkljivosti, ampak da nasprotno krepost razvijemo v takšni meri, da pomanjkljivost iz našega bistva pomete proč.”

Bachovih cvetnih esenc je 38 – od tega 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je REŠILNO ZDRAVILO, ki je kombinacija 5 esenc in se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, v hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti, pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih … Povrne nam energijsko ravnovesje in občutek miru.

Esence se lahko uporabljajo pri vseh vrstah težav, tudi pri čisto fizičnih. Vendar je eno osnovnih načel, ki jih je izpostavil Edvard Bach, to: Vedno zdravimo bolnika in ne bolezni.

Zato nikoli ne določimo esence ali kombinacije esenc glede na zunanje simptome ali bolezen, vendar glede na posameznika in njegovo počutje, stanje, vzorce, odzive … v tem trenutku.

Bach je menil, da je vse, kar doživljamo na telesni ravni, samo odraz notranjega ravnovesja ali neravnovesja in moramo zato, če želimo resnično ozdraveti, pozabiti na zunanje simptome ter zdraviti notranje neravnovesje med telesom in duhom, ki je pravi vzrok različnim duševnim in telesnim težavam.

Pripravim osebno mešanico, ki jo lahko pošljem tudi po pošti.