Zdravljenje notranjega otroka

Kako se življenje spremeni, ko ozdraviš notranjega otroka? Ključno za našo stabilnost ter posledično svobodno in srečno življenje je najprej ozavestiti, kaj je tisto, kar nas omejuje. Zakaj imamo občutek, da nam gre vse narobe, zakaj čutimo praznino, čeprav je navidezno vse v redu? Čeprav takrat ne živimo ne v materialnem in ne v čustvenem pomanjkanju. Okoli sebe imamo ljudi, ki nas imajo radi, ampak to ni dovolj. Imamo občutek, da nam nekaj manjka. Ampak kaj? Vse mi gre narobe. Ampak zakaj? To so zelo pogosta vprašanja ...

Odgovor je: naša duša kliče na pomoč; naš notranji otrok kliče na pomoč. Žalosten je, prestrašen in čaka nekoga, ki bi mu podal roko, ga objel, ga razumel, ga podpiral – skratka, mu izkazal ljubezen, po kateri tako zelo hrepeni in jo tako zelo potrebuje. Ko to spoznamo, smo velik del poti do ozdravitve že opravili. Zdaj je potrebno tega otroka - te bolečine in dušne rane iz otroštva, še pozdraviti in se osvoboditi preteklosti. To pa je tisto, pri čemer pomagamo terapevti za zdravljenje notranjega otroka. Pomagamo ga pozdraviti in ljudi ponovno povezati z njim.

Areaora notranji otrok

Kot terapevt se zavedam, da imam izredno veliko odgovornost. Po drugi strani pa ni lepšega in bolj izpopolnjujočega občutka, ko vidiš in veš, da si ravno ti pomagal človeku na njegovi poti do srečnejšega življenja. Šele ko se osvobodimo preteklosti, ko jo zmoremo pustiti za sabo, lahko zaživimo svobodno v sedanjem trenutku in ustvarjamo lepo prihodnost. Kot nekdo, ki je ravno tako šel skozi proces zdravljenja notranjega otroka, lahko rečem, da je občutek, ko se osvobodiš vseh bremen, neverjeten. Fizično lažje dihaš. Tudi probleme, nad katerimi si prej obupaval, zdaj vidiš v drugačni luči. Ne zdijo se ti več nerešljivi; vzameš jih kot izziv. Ker si se znebil bremen, občutiš tudi občutek (pozitivne) praznine – nepopisanega lista, ki ga lahko zdaj začneš polniti z novimi, lepimi spomini. Vredno je.

Delavnico izvajam po metodi Darje Sekulič.